mandag 12. november 2012

Enkel, fruktig og god kyllingcouscous

Hva gjør du med en pakke kyllingkjøttdeig? Du tar en liten reise til Marokko!
 
 En marokkansk vri i hodet, i alle fall :). Det kan gjøre underverker, det.
La oss starte med couscous. Marokkos nasjonalrett. Egentlig knust durumhvete, som kan brukes som erstatning for ris eller pasta. Det tar akkurat to minutter å tilberede couscous, og du får den både med og uten krydder rett fra butikkhylla.
 
I den bruker jeg å blande inn surret og hakket løk, hvitløk, gulrot, og gjerne noen små buketter med brokkoli.
 
Kyllingkjøttdeig er mager og proteinrik mat, som i utgangspunktet er litt kjedelig på smak. Men med litt knust koriander og kumin, hvitløk og frisk, hakket koriander, i tillegg til noen pinjekjerner, tørket og hakket aprikos eller tranebær,løk og gulrot har du masse smak i en gryte som smaker kjempegodt og er enkelt å servere.
En halv time, så står maten på bordet. Server med en grønn salat ved siden av. Yummi!
 
Oppskrift:
(4 personer)
1 pakke kyllingkjøttdeig(500 gram)
Couscous til fire personer(se anvisning på pakken) Kok den gjerne i kyllingbuljong.
1 hakket løk
1 hakket gulrot
2 fedd hvitløk, knust og hakket
Eventuelt 1 liten brokkoli i små buketter
Litt olivenolje
1 liten pose ristede pinjekjerner(se i salatdisken)
1 neve hakkede, tørkede aprikoser eller hele, tørkede tranebær
1 neve frisk, hakket koriander
Salt og pepper
Knust kumin og koriander
Lag couscous etter anvisning på pakken.
Du kan enten blande grønnsakene i couscousen, eller i kyllingkjøttdeigen.
 
Surr løk, hvitløk, gulrot og brokkoli i litt olje til det blir blankt og mykt. Krydre og tilsett pinjekjerner og tranebær eller aprikoser - eller begge deler. Sett til side.
Stek kyllingkjøttdeigen, og bland med grønnsakblandingen(eller bland grønnsakene i couscousen)
 
Surr litt frisk, hakket koriander med de siste minuttene.
Server couscous med kyllingkjøttdeigen på toppen. Dryss gjerne litt hakket, frisk koriander på tallerkenen også.
Og ikke glem den grønne salaten!
For det lille ekstra, kan du godt servere med naanbrød og en skål youghurt naturell blandet med litt frisk, hakket mynte ved siden av.
 
Da ble det middag i dag også!  God, sunn og enkel middag :)
 
EB
 
Noen ganger er det ålreit - at det er enkelt men litt spennende
 
 
 



 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar