Jeg elsker supper. Tenk å putte alt du kan tenke deg av godsaker i en bolle. Varmende, godt, enkelt og supersunt i tillegg.
Når jeg lager supper tenker jeg at jeg har anledning til å lage en skål full av varm digg. Det blir liksom ikke det samme å legge en diger haug med grønnsaker på en tallerken som å fylle en bolle med akkurat det samme. Suppe er kos i vinterkulda. Supper er komfortmat. Og supper kan godt være middag.
Gå for grønt!
Grønne grønnsaker er noe av det sunneste du kan få i deg! De er proppfulle av fiber, vitaminer, mineraler og plantestoffer som beskytter deg mot hjertesykdommer, diabetes og sannsynligvis også kreft. I tillegg er de utrolig gode. Jeg velger å få i meg så mange som mulig av dem ved å putte alle i en bolle. Jeg kaller det grønn glede.
Oppskrift på grønn glede
(4–6 personer)
Til denne suppa samler jeg rett og slett de lekreste grønne grønnsaker jeg vet om og som passer i en suppe, og nyter hver eneste dråpe!
2 liter grønnsakbuljong
1 stor purre
250 g spinat (eventuelt samme mengde nesler)
250 g grønne erter, gjerne frosne
1/2 squash
1 liten brokkoli i små buketter
250 g aspargesbønner eller brekkbønner
En neve blandede, friske urter, som for eksempel oregano, timian og koriander eller gressløk.
Skjær purre og spinat i strimler.
Skjær squashen i små terninger, og aspargesbønnene i biter.
Kok opp buljongen. Legg i grønnsakene, og la småkoke i ti minutter.
Salte og pepre suppa etter smak og server med godt grovbrød til.
Dette kaller jeg grønn glede!(Foto: Ellen-Beate Wollen/Nordisk Diett) |
Ta alt du kan komme på av rotgrønnsaker og putt det i en suppe(Foto: Ellen-Beate Wollen/Nordisk Diett) |
Den beste betasuppa med kål og timian
4 liter grønnsakbuljong
200 g kokte byggryn1/2 kilo gulrøtter
1/2 kålrot
1 sellerirot
1/2 kålhode
1 gul løk
1/2 kg poteter
2 purrer
1 potte frisk timian
Skjær grønnsakene i biter,
så store som du liker.Hakk timian og ha i gryta
sammen med grønnsaker, byggryn og buljong. Kok på middels varme til grønnsakene
er møre og fine, uten å koke i hjel.
Ekte betasuppe med byggryn!(Foto: Ellen-Beate Wollen/Nordisk Diett) |
Server rykende varm med godt grovbrød til.
Gled deg!
EB :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar