torsdag 11. oktober 2012

Makroner med smak av lavendel og mandler

Siden det snart er helg må jeg bare dele denne oppskriften med inspirasjon fra min spanske hage med deg
 
 
I min spanske hage står det 70 mandeltrær, og langs stien bort til trærne har jeg plantet lavendel. Mandlene er høstet, lavendelen blomstrer snart av, høstferien er over, og da må man jo bare eksperimentere med makroner. Kanskje har du ogå lavendel i hagen, og kanskje har du tørket noen av blomstene? Da kan du bake disse deilige, og litt eksotiske makronene, lukke øynene og drømme om sol og varme, nyte den sprø overflaten og myke kjernen i små munnfuller, mens vaniljefyllet smelter på tunga(Hvis du bruker lavendel fra butikken må den være usprøytet. Har du hatt lavendel i hagen noen år, kan du bruke disse)
 
Oppskrift på lavendelmakroner med vaniljefyll:

Mandelmel:
130 g skåldede mandler
225 g melis
1-2 ss lavendelblomster, uten stilken
Mal til fint, fint mel i kjøkkenmaskin eller blender.
Sett til side mens du pisker sammen:
 
115 g eggehvite (3 eggehviter)
70 g sukker (dette skal du ha i litt etter litt når eggehvitene begynner å stivne)
 
Når dette er stivt og luftig, blander du inn mandelmelet i vendinger med en slikkepott til alt er jevnt og fint.
Sprøyt små klatter litt større enn en 20-kroner. La stå en halv tme for at overflaten skal stivne litt.
Stek i ovnen på 150 grader i 14 minutter. Avkjøl på rist.
 
Krem:
200 g kremost naturell
200 g usalta smør
150 g melis
2 ts ekte vaniljesukker
(Evt en spiseskje kakao om du vil ha sjokoladekrem i)
Fordel kremen på ene makronen, og legg den sammen med en annen.
 
Er det en "juicy" helgedessert, eller?
Bare gled deg, og husk å stopp i tide ;)
EB

 

 

 

 

 

 
 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar