Jeg prøver å fornye meg med å gå litt utenfor rammene mine om hva en middag skal være. De traurige tre komponentene: Fisk/kjøtt, poteter og grønnsaker. Gjesp! Kjører heller to. Fisk/kjøtt - og noe spennende til. Det funker så det suser. Enkelt blir det, godt også. Som denne lakseretten for eksempel. Jeg får vel kalle den:
"Renovarse - o morir"
4 personer:
4 laksefileter uten skinn og bein, delt i terninger som passer på et grillspyd
sorte eller hvite sesamfrø
Saus/marinade hvor du blander sammen alle ingrediensene:
1 dl soyasaus/terriyakisaus
1 ss flytende honning
1 tommelfingerstor bit fersk ingefær, raspet
1 hvitløksfedd, skrelt og raspet
2 ss sitronsaft
1 ss riseddik
Litt tørket chilli(etter hvor sterkt du liker det)
Grønn puré, hvor du koker alt til det blir mykt i grønnsakbuljong, heller av buljongen(sett litt til siden for å justere tykkelsen på puréen), kjører det til en puré med stavmikser, tilsetter 1 spiseskje olivenolje og smaker til med salt og pepper:
4 dl frosne, grønne erter1 brokkoli i buketter
1 purre
2 store never spinat
2 skrelte hvitløksfedd
1 liter grønnsakbuljong
Salt og pepper
Vend lakseterningene i marinaden. La ligge ti til femten minutter mens du lager puréen.
Vend terningene i sesamfrø, tre dem på grillspyd, og stek på middels varme i stekepanne til laksebitene er akkurat stekte. Ikke tørre. Legg puré på tallerkenen, hell litt av marinaden rundt, og legg laksespydene oppå. Hell gjerne en skvett marinade over laksespydene også.
Er ikke det en bra fornyelse av laksen, kanskje?
En god dag til deg!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar