fredag 4. mai 2012

"Pai day!"

Fredag er alltid tid for å tenke litt på maten i helgen. Enkelt, godt, noe som alle liker, og som ikke er det samme som alltid. Enten det er brunch, lørdagsmiddag eller en enkel lunsj, eller noe å sette på koldtbordet en av festdagene i mai. Denne paien funker alltid.

 

Brokkoli og bacon pai

Ferdig butterdeig eller paideig
8-10 egg, litt avhengig av størrelse
1 beger creme fraiche
3 dl revet, blandet ost med litt smak, som for eksempel feta, cheddar og parmesan.
1 brokkoli, kokt i små buketter
1 pakke bacon, stekt i biter
1 pakke cherrytomater delt i to
Salt og pepper

Legg bakepapir i bunnen av en kakeform på 24cm. Smør formen. Fordel deigen i bunn og opp langs kantene. Pisk eggene med creme fraiche, salte og pepre etter smak, og hell i formen. Legg i brokkolibuketter og bacon, og fordel osten over. Til slutt legger du på cherrytomater.
Stek i midten av ovnen på 200 grader til eggemassen har stivnet, cirka en halv time. PS! Dett eblir en høy pai, så sjekk at eggemassen er ordentlig stivnet.
Servér med en grønn salat til.

God helg til deg!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar