søndag 7. oktober 2012

Alma de Almorqui 2012 - et lite eventyr

Det har vært en fantastisk start på innhøstingen av druene til Alma de Almorqui 2012 i dag.

Det startet klokka 08:00 i dag tidlig med tykk tåke på veien mot Almorqui, men det var egentlig bare deilig.20 venner er samlet for å plukke 7000 kilo økologiske druer på  to dager. Det blir 350 kilo på hver. Snitt, snatt, saks og bøtter og kasser på rekke og rad.
Og det er ikke noe tull når spanjoler skal samles for å plukke druer. De kaller det "La fiesta de la vendimia"(innhøstingsfesten), og da snakker vi fra morgen til sent på natt. For noe av det viktigste når man samles er selvsagt maten. Etter en kjapp frokost(en kaffe, et glass melk og en muffins), jobbes det et par timer, så er det tid for formiddagsmat i åkeren. Grillede pølser(og da snakker vi ordentlige pølser meg kjøtt), brød og Santis hjemmehermetiserte tomat/aubergin/paprika blanding. Bedre pølse med brød får du ikke.

Et par timer til med stekende sol og etterhvert såre rygger, og så er det lunsj og tid for siesta. Langbord, og "paella de verdura y pollo"(Paella med grønnsaker og kylling).


 Paellaen her oppe i fjellene lages normalt med kanin og snegler, men uansett innhold har alle til felles at de er laget under åpen ild, og kun med ett lag ris. Det gir en helt fantastisk "toastet" smak.

Og hva er vel mer naturlig enn en salat av høstens grøde: Tomater, løk, paprika kun med olivenolje og salt(Kjære Jonas. Det er ikke vanskelig å velge sunt når det er tilgjengelig, fristende og billig...Det kan du også få til i Norge. :) )

Og så må jeg selvsagt ikke glemme vin. Alma de Almorqui 2011 er også helt fantastisk. Så etter et par timer lurer du på om noen i det hele tatt er i stand til å jobbe igjen - og det er vi!. Ned i åkeren og snitte og snatte et par timer til, og så er det middag....Hasta mañana!
EB :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar