tirsdag 11. september 2012

Rått og godt!

Det høljer ned. Jeg har peiskontor, og alt tilsier at det mest fristende akkurat nå, er nystekt eplekake og kaffe til lunsj. Men så skriker kroppen etter energi og overskudd, til å tåle nettopp slike dager som dette. Det nytter ikke med et "instant fix" av eplekake til lunsj da, vet du.

Da blir det råkost, da! Inspirert av arbeidet med den nye boka mi: "Den store helsekostguiden", og oppskriftene i den forrige: "Nordisk diett", som inneholder mengder av deilige oppskrifter basert på ferske, nordiske råvarer,  jobbet jeg meg fram til en mettende "coleslaw", og gjorde den rett og slett om til en deilig, sprø og rå lunsj. Stappa av alle de gode næringsstoffene og energien du trenger, og fantastisk god! Nok til å få overskudd og glede seg over nok en tung  regndag, foran peisen, ved lunsjtider.


 Oppskrift Rått og godt
Til en person, lag så mye du vil. Den er kjempegod til fisk også :)

Finsnittet kål
1 revet gulrot
1 bit revet rotselleri
1 halv rødløk i ringer
1/2 revet eple
1/2 kopp hakkede mandler med skall
1/2 kopp ristede, hakkede valnøtter
1 ss hjemmelaget tyttebærsyltetøy, annet godt tyttebærsyltetøy, eller bare tyttebær naturell
Dressing:
1 dl naturell yoghurt
sitronsaft
salt og pepper
rikelig med hakkede urter etter ønske

Bland sammen råkost og bland sammen dressing, og vend dressingen i salaten. Hiv innpå!

xx
EB :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar