fredag 13. januar 2012

Smart mat del II: Lam og kål!Tror du ikke jeg klarte å glemme de fantastiske lammepølsene vi laget før jul i fryseren? Krise for juleferien(vel, det er ikke som om det ikke var andre ting vi kunne spise...) men desto bedre å komme hjem til.
Og skal vi først fortsette i den smarte ånd, det er helg, og du kanskje har litt bedre tid, hvorfor ikke prøve hjemmelaget lammepølse med rødkålslaw? Smaksfaktor: Åpenbar! Smartfaktor: Svært smart. Hvorfor? Vel, med hjemmelagde pølser har du full kontroll over hva du vil stappe i farsen selv, av både smak og helse. Dessuten trenger vi ikke lenger være så livredde for det mettede fettet som vi en gang var. 
Og kål er fortreffelig! Du skal ikke undervurdere kål. Rødkål er kalorifattig, stappet med C-vitaminer, en sterk antioksidant, i tillegg til andre viktige antioksidanter, plantestoff som kalles fytokjemikalier. Og disse spesielle plantestoffene som finnes i rødkål, antocyaninene, viser seg å virke kreftforebyggende. Smart, eller?

Pølsene finner du oppskrift på  her: Lammepølser
Og her har du den deilige rødkålslawen:

Rødkålslaw
2 personer

1/2 liten rødkål i tynne strimler(jeg bruker en ostehøvel)
1 revet eple
1 liten løk i tynne skiver
2 ss majones
2 ss creme fraiche eller naturell yoghurt
1-2 ss hvitvinseddik, alt etter som hvor sur du liker kremen
salt og pepper etter smak
Bland sammen ingrediensene til dressingen og bland med grønnsakene.
Servér til lammepølser som du steker i et ildfast fat i ovnen på 200 grader i cirka 20 minutter.

Og vil du ikke lage egne pølser(ok, jeg lovte å si fra, det tar ikke 20 minutter å lage egne pølser, selv om det er kjappere enn du tror, men kjøper du, eller lager kjøttbollene, så er det "halvtimesmat"), kan du enten kjøpe gode pølser, eller bruke denne alternative oppskriften med fristende, saftige og hjemmelagde lammekjøttboller med tyttebærkålslaw: lammekjøttboller .
Kos deg i helgen!
Og du, over helgen tar vi en kjøttfri mandag! Jeg har testet en fantastisk oppskrift for deg, og tar du den ikke mandag, så ta en kjøttfri smart dag med plass til denne: Løk og byggsuppe med friske urter. Og er du totalt imot slike kjøttfrie dager, så er der vel alltids en lammepølse til overs du kan ha i suppa.
God helg!

1 kommentar:

  1. Jeg har lyst til å prøve oppskriften din på pølser :) Det står at du hadde glemt de i fryseren, steker du de før du fryser eller fryses de rå????

    SvarSlett