torsdag 15. desember 2011

Lammepølser til jul!

Disse lammepølsene startet, av alle ting med et par ender i hønsegården. De ble til fantastiske andepølser, ved hjelp av en serie utrolige danske juleoppskrifter. Lam har vi ikke, men lam får vi tak i, så da det ikke var noen ender igjen, begynte vi med lammepølsetradisjonen til jul.
Våre lammepølser er saftige, godt krydrete, og vet du hva det aller beste med egne pølser er? Du vet akkurat hva som er i dem!

Her har du oppskriften på cirka 30 tjukke pølser:
2 kilo lammekjøttdeig(dette kan du få kvernet hos en god slakter)
1/2 kilo spekk(er slakteren ekstra snill, slik som vår, kverner han spekket og kjøttet sammen for deg)
1 stor neve frisk, hakket rosmarin
1 liten neve frisk hakket mynte
3 ts spisskumin
3 ts koriander
1 hel hvitløk, knust og hakket
1 tommelfingerstor bit fersk ingefær(revet)
Cirka 1 ss salt(her må du prøve deg litt fram)
Pepper etter smak
Tarm(Bruk den tykkeste, som er til tykke pølser.Dette kan også slakteren skaffe, bare si fra litt på forhånd)
Bomullstråd
Bland alle ingrediensene. Når du har gjort det, steker du en prøvekake, slik at du kan sjekke at du har krydret og saltet riktig. Smak til.

Bruk pølsefunksjonen på en Kenwood(hvis ikke blir dette litt komplisert). Tre på tarmen.
Det perfekte er at en kjører kjøttfarsen igjennom, mens den andre står klar med tarmen og trer pølser. Knytt tarmen i enden. Når du har nok farse i tarmen til en pølse, tvinner du, og stapper neste pølse. Når du har tvinnet en lang kveil, knytter du bomullstråd rundt hver enkelt pølse der tarmen er tvunnet.
Pølsene er aller best stekt i ovn i et ildfast fat. Da prikker du dem med en gaffel slik at tarmen ikke sprekker under steking, og så steker du dem på 200 grader i cirka 20 minutter.
Lammesnadder rett og slett!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar