fredag 24. august 2012

På kokketeater på Klippfiskakademiet!

 
Det er matfestival i Ålesund, og hva gjør jeg da? Jo, går på kokketeater på Klippfiskakademiet for å få inspirasjon til å lage deilige, nye og spennende retter med - nettopp, klippfisk!
Stekt klippfisk med persillesmør og bakte rotgrønnsaker
Kokketeater er det siste innen matkurskonsept, og handler rett og slett om at et antall mennesker/kurselever/tilskuere sitter og ser på at kokken lager maten, og etterhvert som han er ferdig med en og en rett, får vi smake mens han forteller litt om rettene og forklarer hvordan han lager dem.


Hovedrolleinnehaveren(en rolle han selvsagt delte med selveste klippfisken), kokken Mindor, lager klippfiskboller med aioli
Teateret, som selvsagt kan utvikle seg både til et drama, en komedie, en farse og ha innslag av både tårer og romantikk, men som som oftest foregår i forholdsvis rolige former kun med en tøtsj av det meste innen teatersjangeren, og alt selvsagt avhengig av kokk og publikum, startet denne gangen rett og slett med ett stk hel klippfisk. Fra denne skulle hovedpersonen, kokken Mindor, lage syv retter til 15 personer. Det klarte han! Han brukte buk og rygg og hale og bein(på klippfisken), og han tryllet fram klippfiskcarpaccio, brandad(røre med poteter og klippfisk), bolinhos(klippfiskboller), stekt klippfisk, bakt klippfisk, klippfisksuppe og tomatisert klippfiskgryte. Og vi satt der og smattet og luktet og applauderte(i alle fall inni oss, for vi er jo tross alt Sunnmøringer..).

Klippfiskbolle med aioli
 Bakt klippfisk med ramsløk-lokk og rødløkskompott
 

 
Klippfisksuppe med purre og gulrot - og masse fløte!Det er ikke slutt ennå! Klippfisk med tomatkraft og urteolje.
 
 

Klippfiskakademiet er ikke bare det navnet tilsier. Det er nok mye mer. Målet er rett og slett å gi deg den råeste matopplevelsen fra sjø OG land. Alt med lokale råvarer fra Møre og Romsdal. Med utsikt rett ut i havgapet, midt i klippfiskens eget kongerike, kan du lære, og smake, og oppleve alt det området kan by på av kulinariske opplevelser. Og det er ikke lite!

Begynnelsen på slutten!
Søt avslutning! Bringebær, rips og jordbær med brent krem(creme brulee)

Klokka 23:00 måtte vi selvsagt rekke en ferge hjem, for det må man jo som oftest mellom disse øyer, fjorder og fjell, og da var det ikke mye vi ikke kunne om, eller hadde smakt, av klippfisk!

God helg!
EB :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar